Aankomende Wedstrijden

Geen gebeurtenissen gevonden

Advertentie/Sponsoring

HEREN 2 Z&PC BOLSWARD KAMPIOEN

BERGUM – De Heren 2 van Z&PC Bolsward zijn afgelopen zaterdag in Bergum toch kampioen geworden in hun klasse. De heren 2 moesten het tegen De Wetterwille opnemen en bij winst zouden ze kampioen worden. Het scenario liep voor de heren toch iets anders.

De wedstrijd werd al met een valse start begonnen doordat het team te laat binnen kwam in verband met de verkeersdrukte rondom Leeuwarden. Zonder in te zwemmen en even te wennen aan het balgevoel moest Bolsward gelijk aan de bak. Dit resulteerde dan ook in een 2-0 achterstand in de eerste periode. Ook in de tweede periode kon Bolsward geen bres slaan in de zeer hechte verdediging van Wetterwille. Mede doordat Bolsward te snel de aansluitende treffer wilde maken verloren ze onnodig balverlies waardoor Wetterwille ook in deze periode twee maal kon scoren.

Met een 4-0 achterstand leek het alsof Bolsward geen kans meer kon maken op de winst in deze partij. Maar de heren 2 van Bolsward gaven niet op en kregen in de derde periode vleugels. Met alle agressie die Dirk Dijkstra had maakte hij met twee geweldige afstandsschoten de één en de twee vier. Oud gediende Sjoerd Moes wist ook met een mooie actie de keeper te verassen en maakte de 3-4. Even later stond ook Sjoerd aan de basis voor de gelijkmaker. Sjoerd liep mooi de twee meter binnen en paste vervolgens de bal met precisie op Wouter Galama welke de 4-4 op het scorebord zette. Bolsward bleef druk houden op Wetterwille en hierdoor kon Wouter ook de 4-5 maken.

In de vierde periode ging het echter weer mis voor Bolsward. Waren het de spanningen of het fysieke spel van Wetterwille wat Bolsward nekte. Wie zal t zeggen. Het spel van de derde periode werd voortgezet in de laatste en vierde periode maar niks lukt meer bij Bolsward. Dirk die een vijfmeter worp nam werd gehinderd en schoot helaas over. Kort hierop maakte Wetterwille de gelijk maker en tot overmaat van ramp even later ook nog de 6-5. In de laatste minuut wist Richard Ruiter na een mooie pass van Hans Roskam gelukkig nog de gelijk maker te maken. Helaas was een gelijkspel voor de heren 2 van Z&PC Bolsward niet genoeg en leek het erop dat ze toch niet kampioen zouden worden. Het leek er op dat toch MZ&PC De Reest uit Meppel deze titel zou pakken. De Reest moest dan wel winnen van De Orca uit Leeuwarden.

Onderweg terug naar Bolsward werd het toch spannend. Een berichtje van een speler van Orca deed Bolsward toch nog juichen. Orca had gewonnen van De Reest hierdoor kon alsnog Bolsward het kampioenschap vieren.

Adres

Zwem en Polo Club Bolsward
Postbus 186
8700 AD Bolsward.
info@zpcbolsward.nl

Locatie

Zwembad Vitaloo
Badweg 5
8701 XG Bolsward

Kaart

Facebook