Aankomende Wedstrijden

Geen gebeurtenissen gevonden

Advertentie/Sponsoring

 

Oud papier ZPC Bolsward:

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSOKE7mkKmpC4QA-qBADtpEQEuVsgOoiDypRA6wrZSn3ztJ_IQshttp://www.ijsclubmonnickendam.nl/Images/oudpapier.jpg

 

 

 

Beste leden,

 

Dagelijks wordt er bij bedrijven in Bolsward en omgeving oud papier verzameld t.b.v. Zwem- en Poloclub Bolsward. Dit gebeurt op dit moment door een vast aantal vrijwilligers, die zich week in en week uit belangeloos inzetten voor onze vereniging.

 

Waarom halen we eigenlijk oud papier op?

 

Het verzamelen van oud papier is voor de vereniging een belangrijke bron van inkomsten. Per kilo ontvangen zij gemiddeld vijf eurocent. Een grote volle container, die vier ton kan bevatten, is dus goed voor 200 euro.

Dus hoe meer oud papier en karton de club ophaalt, hoe hoger deze inkomsten. Met deze inkomsten worden tal van activiteiten georganiseerd zoals bv. het ontbijtzwemmen. Ook kunnen we door deze inkomsten jullie contributie zo goedkoop mogelijk te houden.

Wist u dat?

94% van het gebruikte papier en karton wordt in Nederland ingezameld en hergebruikt. Nederland staat aan de top in Europa. In Nederland wordt ruim 2,8 miljoen ton nieuw papier en karton per jaar gebruikt. Oud papier en karton zijn in Nederland de belangrijkste grondstof voor de productie van nieuw papier en karton. Het is dus geen afval. Weggooien bij het restafval is verspilling.

Wat is oud papier? http://www.ozc-rotterdam.nl/media/970x682/1171-welniet_sticker_2011.jpg

 

Hoe moet het papier aangeboden worden?

Het beste is om oud papier in kartonnen dozen aan te bieden en deze af te sluiten zodat het papier er niet uit kan waaien. Papier mag als een pakketje d.m.v. van touw aangeboden worden als het maar niet kan wegwaaien. Plastic tassen e.d. is niet toegestaan!!

http://www.rmn.nl/content/images/stories/fotos/papier_nieuwegein_bewerkt.jpg

 

Wanneer en hoe laat wordt het oud papier opgehaald?
Elke EERSTE ZATERDAG VAN DE MAAND halen de vrijwilligers oud papier op in de door de gemeente toegewezen “Plan Zuid” in Bolsward. 
Elke LAATSTE ZATERDAG VAN DE MAAND halen de vrijwilligers oud papier op bij jullie leden, sponsors en sympathisanten in Bolsward.  En misschien zet jullie buurman het ook wel buiten. De vrijwilligers halen tussen 9 en 12 uur het papier deze zaterdagen op. Zet daarom jullie oud papier om 9 uur al klaar zodat deze vrijwilligers zonder oponthoud het papier kunnen ophalen.

 

Wie zijn deze papierophalers?


Om leden van de vereniging te betrekken bij het inzamelen, zijn leden vanaf vanaf 13 jaar ingedeeld om als opladers mee te helpen.  In het oud papier rooster, welke ook op de verenigingswebsite staat, staat wanneer je ingedeeld bent.

Als je op het rooster staat en je kunt niet, ruil dan met iemand anders of regel vervanging (Vrienden, familie o.i.d.)

http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.3988599.1378279897%21/image/image.JPG_gen/derivatives/fixed_width_500/image-3988599.JPG

Waar kan ik het oud papier zelf naar toe brengen ??

 

Je kunt zelf je oud papier ook bij de ZPC container brengen aan de Exmorraweg 3 te BolswardHet terrein bevindt zich ca. 50 meter voor de entree van de Omrin milieustraat. De ZPC container, welke dagelijks toegankelijk is, staat aan de rechterkant op het parkeer terrein van de Gemeente.  Op de container staan de letters ZPC. Heb je echt veel oud papier staan en kun je dit zelf niet brengen, dan kun je altijd even bellen met iemand van de oud papier commissie. Hij zal er dan voor zorgen dat het oud papier bij je wordt opgehaald. Heb jij een sterke vader, opa of misschien wel een sterke moeder die ook wel wil meehelpen?? Laat ze graag moet ons contact opnemen.

Adres

Zwem en Polo Club Bolsward
Postbus 186
8700 AD Bolsward.
info@zpcbolsward.nl

Locatie

Zwembad Vitaloo
Badweg 5
8701 XG Bolsward

Kaart

Facebook